Sådan laver du selv firmahjemmesiden

Lav firma hjemmesideHvis du har dit eget firma, men et mindre budget er det en oplagt løsning selv at lave din firmahjemmeside. At lave firmahjemmesiden selv behøver ikke være en kompliceret affære. Samtidig vil du lære du en masse forskellige ting du kan bruge i din virksomhed fremover.

Vælger du at lave din firmahjemmeside ud fra de guides du finder her på siden, får du en fleksibel og søgemaskineoptimeret WordPress løsning liggende på dit eget domænenavn. Du får altså selv 100 % kontrol over din hjemmeside og lærer hvordan du opdaterer og tilføjer nye elementer.

Ønsker du senere at få udviklet en mere kompleks løsning, ja så er du også langt bedre stillet og risikerer ikke at købe katten i sækken. Ved at have sat din egen side op ved du hvad det hele handler om og hvad du skal være opmærksom på. Både når det kommer til det rent tekniske, men også når det handler om hvilke former for online markedsføring der passer bedst til netop din virksomhed.

Det er værd at bemærke at WordPress bruges af masser af store firmaer og hvis du fremadrettet får brug for mere komplekse funktioner kan disse derfor sagtens udvikles til WordPress. Du behøver altså ikke at skifte hjemmesideplatform selvom du har valgt at bruge WordPress.

Hvorfor kan jeg ikke bare vælge en af de færdige “site-builder” løsninger?

Rigtig mange webhoteller tilbyder at du nemt og hurtigt kan gøre lave din egen hjemmeside med deres eget site-builder / administrationssystem. Oftest er det en dårlig hjemmeside du får, især når det kommer til søgemaskineoptimering og den kontrol du har over sidens design, opsætning, domænenavn etc.

WordPress giver dig en langt mere fleksibel løsning, en løsning der løbende bliver udviklet og forbedret af hele det comunity der er omkring WordPress. At du selv har styr på både design, opsætning og ikke mindst dit indhold kan kun ses som en yderligere fordel.

Sådan laver du din egen firmahjemmeside

Under lav en WordPress hjemmeside kan du lære hvordan du rent praktisk opretter en hjemmeside og hvordan du vælger et domænenavn. Efterfølgende kan jeg anbefale at du tager en kig på sektionen skriv til nettet, her kan du lære hvordan du bedst muligt formidler dit budskab på Internettet.

Efter du har fået din hjemmeside online kan du også lære hvordan du markedsfører din hjemmeside på Internettet. Uden besøgende, ingen potentielle kunder. Markedsøreringssektionen vil derfor være et vigtigt sted for dig, hvis dit mål er et tiltrække nye kunder fra Internettet.

Typiske spørgsmål omkring det at lave en sin egen firmahjemmeside

Hvordan får jeg min side tilmeldt / optaget / indekseret i Google?
Hvad er Google Analytics og hvilke fordele giver Analytics mig?
Hvordan sætter jeg en email adresse op til mit domæne?
Hvilket WordPress tema skal jeg vælge til firmahjemmesiden?
Hvordan installerer jeg et nyt WordPress tema?

5 kommentarer til “Sådan laver du selv firmahjemmesiden”

 1. Hej

  Tusind tak for alle de gode råd der er at hente på din hjemmeside, den har været guld værd.

  Jeg har problemer med at costumize et tema og jeg synes det er svært at ændre i billedeplacering, størrelse osv. er det fordi det tema jeg har valgt egner sig bedst til blogs og ikke hjemmesider, eller er det mig der gør noget forkert? Jeg har valgt temaet Omega. Dertil har jeg tilføjet et plug-in der hedder jet-pack for at kunne ændre mere i designet af siden, men jeg kan umildbart ikke finde ud af hvordan jeg opnår den effekt mit plug-in burde have. :)

  Svar
  • Placering og størrelse af billeder i sider og indlæg jeg ændres direkte i WordPress editoren uden brug af plugins. Gå ind på et indlæg og klik på knappen “Tilføjer Medier”. I boksen der kommer frem kan du både både skalere og klippe i selve billedet (ved at klikke på Rediger Billede). Du kan også vælge om billedet være placeret til højre eller venstre i teksten.

   Det er ikke alle plugins der spiller lige godt med alle teamer, så det er måske her problemet ligger. Mit forslag vil være at du spørg dem der har udviklet dit tema hvordan du laver den ønskede ændring, måske behøver du slet ikke et plugin som jet-pack.

   Det kan også være at du kan finde et svar på Google. Hvad er det helt konkret du prøver at ændre i dit tema? :-)

   Svar
   • Jeg vil gerne have en forside hvor der kun er billeder af projekter, hvor man derefter kan klikke videre ind på projektet, for at se flere billeder og læse tekst. Lidt som http*//miriamjosi.carbonmade*com ideen bag denne side. :)

    Tak for dit hurtige svar :)

    Svar
   • Ja, jeg godt se det ikke er så nemt at lave, hvis det i forvejen ikke er muligt i teamet. Såfremt forsiden skal være statisk kan du reelt selv lave layoutet med en tabel (kræver TinyMCE installeret) i WordPress teksteditoren.

    Skal forsiden automatisk opdateres med nye indlæg vil plugins som Post Grid eller Featured Image Thumbnail Grid være en mulighed. :-)

    Ellers tror jeg du skal kigge på nogle portfolio plug-ins i stedet for jet-pack, hvis du ikke kan få det til at virke. Jeg arbejder i øjeblikket på en artikel om netop portfolier Jeg har nu skrevet en artikel om WordPress portfolier, da ganske mange ønsker et portfolio på deres side, men er i tvivl om hvordan de gør.

    I øvrigt ville det være forholdsvis nemt at lave en forside i stil med den som du har linket til med de fleste temaer fra StudioPress. Alle genesis temaerne har nemlig en yderst fleksibel widget der kan bruges til at præsentere ens indlæg på forsiden, men denne widget er selvfølgelig stadig afhængig af layoutet i temaet.

    Svar

Skriv en kommentar