Hvad koster det at købe et domænenavn?

Hvad koster et domænenavn?Ønsker du at købe et .dk domæne er det ganske billigt. Et dansk domæne koster nemlig kun 60 kr. om året at have registreret. Du kan beholde domænenavnet så længe som du ønsker, det eneste der kræves er du betaler de 60 kr. for den årlige registrering.

Der findes rigtig mange firmaer der tilbyder registrering af domænenavne og prisen for oprettelse kan variere ret meget. Nogle tager helt op til 160 kr. mens andre blot tager de 60 kr. som den årlige registrering koster.

Hvor kan jeg købe domænenavne billigt?

Et godt sted at købe domæner er hos Simply. Deres priser er ganske lave og samtidig har de en god online support. De danske domænenavne er generelt de billigste, mens de internationale, såsom .com og .net typisk koster 90 kr. om året at have registret.

Ved nogle domæneendelser skal du minimum registrere domæne to år ad gangen. Dette gør sig dog ikke gældende for de mest brugte såsom .dk, .com, .net eller .org.

Bemærk: Ønsker du at oprette din egen hjemmeside skal du også købe plads på et webhotel. Webhotellet er der hvor din hjemmeside rent fysisk ligger. Dit domænenavn peger altså hen på dit webhotel, som så sørger for at din hjemmeside bliver vist.

Er der andre udgifter ved at have et domænenavn?

Når du først har betalt for registrering af et .dk domæne, vil du blive opkrævet 60 kr. om året for selve domænenavnet. Penge betaler du direkte til dk-hostmaster, der er den danske organisation der står for administreringen af alle danske domænenavne.

Har du samtidig med registreringen af dit domænenavn købt plads på et webhotel, skal du naturligvis også betale for webhotellet. Vælger du Simply som dit webhotel koster det dig 60 kr. om året.

Vælger du den billigste løsning hos Simply betaler du samlet 120 kr.  første år, for at have din egen hjemmeside på eget domænenavn.

2 kommentarer til “Hvad koster det at købe et domænenavn?”

 1. Hej, jeg har overtaget et domænenavn fra en anden virksomhed og vil nu gerne lave en ny hjemmeside med dette i WordPress, men er ny indenfor arbejdet med hjemmesider og ved ikke hvordan det fungere med et overtaget domænenavn. Håber du kan hjælpe.

  Svar
  • Hej Mira. Hvis du ønsker at bruge domænet på et nyt webhotel skal du, under bestillingen af webhotellet, indtaste domænet og vælge at du vil flytte domænet.

   Herefter skal du logge på dk-hostmaster og opdatere DNS serveren på det pågældende domæne. Hvordan du gør dette kan du læse mere om under Hvordan flytter jeg et domæne til nyt webhotel :-)

   Svar

Skriv en kommentar