Hvor lang tid tager det at lave en hjemmeside?

At lave din egen hjemmeside kan tage ganske lang tid. Det hele afhænger selvfølgelig af, hvad målet med din hjemmeside er. At bygge selve hjemmesiden kan gøres i løbet af nogle timer. At lave en færdig og optimeret hjemmeside med masser af indhold kan tage flere måder.

Er der tale om en simpel hjemmeside, f.eks. en form for visitkort eller profil side, kan hjemmesiden den laves relativt hurtigt, med WordPress. Er der tale om en specialbygget hjemmeside, til et helt unikt koncept, kan det reelt tage flere år at lave hjemmesiden.

Men før du giver helt op, så kan langt det meste faktisk laves relativt let. Dette i form af plugins og designs der allerede er lavet, men som du blot tilpasser til dit behov.

Planlægning af hjemmesideprojekt

Det første du skal bruge nogle timer på er at planlægge hvordan din hjemmeside skal være opbygget. Dette er reelt en af de mest afgørende faser.

Du skal definere formålet med hjemmesiden, bestemme målgruppen og opsætningen. Hvor lang tid det tager, afhænger af hvor komplekst og detaljeret det hele skal være.

Opsætning af hjemmesiden

Mit bedste råd er at du laver din hjemmeside i WordPress. Herved er det let at komme i gang, og der findes masser af muligheder for at tilpasse din hjemmeside. Både når det kommer til design og funktioner. Du kan f.eks. også lave en webshop i WordPress med et plugin som Woocommerce.

Jeg har en komplet guide til hvordan du kommer i gang med WordPress, her på siden. Ved at følge guiden bliver det hele sat rigtigt op fra start, og du er hurtigt i gang. Såfremt du har planlagt hvad din hjemmeside skal handle om, anbefaler at du sætter hjemmesiden op med det samme.

Herved kommer du ud over rampen og kan se resultaterne af dit arbejde med det samme. At følge guiden kræver reelt ingen viden, og alle kan derfor være med – også dig der ikke er teknisk anlagt.

Oprettelse af indhold

Efter du har oprettet hjemmesiden, skal du til at lave indholdet til din hjemmeside. Her er det en god ide at få den grundlæggende opsætning på plads først. Hvad skal der være på forsiden, i din menu, sidemenu osv.

At skrive selve indholdet kan tage alt fra et par dage til flere uger. Dette afhænger selvfølgelig af mængden af indhold, niveauet af detaljer, om der skal laves videoer etc. Men det er sjældent noget der kan klares på et par timer.

Du skal løbende producere nyt indhold til din hjemmeside. Dette er med til at fastholde dine brugere, hvilket viser Google at din hjemmeside fortsat er relevant. Det er de færreste hjemmesider der klarer sig godt, hvis der ikke løbende kommer nyt godt indhold.

Min anbefaling er at begynde at lægge indhold ud, så snart du har oprettet din hjemmeside. Herved har Google fra start en grund til at komme forbi.

Markedsføring

I og med at du nu har oprettet din hjemmeside, kan du begynde at fokuserer på markedsføring. De besøgende kommer ikke af sig selv, så du skal derfor i gang med at få skabt opmærksomhed omkring din hjemmeside.

Dette kan gøres på mange måder, men en af de bedste at starte med er at bygge links til din hjemmeside. Med mange gode links til din hjemmeside, vil Google finde den mere relevant og give dine artikler bedre placeringer i Google.

Hvor mange timer tager det at lave en hjemmeside?

Når det kommer til at skabe en hjemmeside ved hjælp af WordPress som enkeltperson, kan det tage mindre tid end at bygge en hjemmeside fra bunden. WordPress er et populært og brugervenligt CMS-system (Content Management System), der tillader brugere at oprette og styre hjemmesider uden behov for dyb teknisk viden.

Der er mange WordPress-temaer og plugins, der kan hjælpe med at fremskynde processen. De fleste temaer har et træk-og-slip-interface, hvilket gør det nemt for dig at oprette en professionel udseende hjemmeside uden at skulle skrive kode. 

Nogle plugins kan også hjælpe med at tilføje funktionalitet til hjemmesiden, såsom sociale medier integration, e-handelsfunktioner og SEO-optimering.

Afslutningsvis kan det tage alt fra et par dage til flere måneder at skabe en hjemmeside, afhængigt af kompleksiteten og størrelsen af hjemmesiden og den ønskede detaljegrad. Det er derfor ikke til at sige præcis, hvor mange timer det tager at lave en hjemmeside.

Skriv en kommentar