Der findes i dag mange forskellige måder at lave en hjemmeside på. Som nybegynder kan det være svært at finde rundt i alle de forskellige begreber. Her kommer derfor en forklaring af hvad de forskellige begreber betyder og hvilket system der vil være bedst til dit behov.
Begrebet CMS (Content Management System) dækker over mange forskellige ting
I bund og grund er alle moderne hjemmesider baseret på et CMS. Betegnelsen dækker over de bagvedliggende administrationssystemer der gør det muligt at oprette og vedligeholde din hjemmeside direkte i din browser.
For nogle år tilbage var alle hjemmesider statiske. Dette betød at hjemmesiderne blev kodet offline og efterfølgende uploadet til webhotellet. Dette gør sig ikke gældende mere, da du i dag ved hjælp at et CMS kan vedligeholde din hjemmeside udelukkede ved at bruge en browser.
En blog er ganske enkelt en hjemmeside opbygget efter et bestemt format
Når ordet blog bliver brugt beskriver det en hjemmeside hvor de nyeste artikler bliver vist øverst på forsiden. I starten var de fleste blogs af dagbogs typen, men i dag findes der et stort antal professionelle blogs. Kernen i de fleste blogs er indlæggene der ofte bliver diskuteret og kommenteret på af brugerne.
WordPress var oprindeligt et system til at oprette og vedligeholde blogs i, men i dag kan du lave hvilken som helst type hjemmeside i WordPress.
En online site builder gør det nemt for nybegynderen at lave en hjemmeside
Der findes i dag en lang række services hvor du kan oprette din egen hjemmeside nemt og hurtigt. Disse kaldes online site builders og findes på langt de fleste webhoteller. Efter du har oprettet en konto bruger du udbyderens site builder til at lave din hjemmeside.
Det er både nemt at hurtigt at lave en hjemmeside med en site builder, men det er på bekostning af kvaliteten.. Ofte er du bundet til nogle bestemte temaer, har begrænset mulighed for at lave ændringer i opsætningen og får en løsning der ikke er søgemaskineoptimeret.
Som du nok kan fornemme er jeg på ingen måde fan af site builders. Kvaliteten og fleksibiliteten er simpelthen for dårlig. Du får en langt bedre og mere fremtidssikret løsning ved at lave din hjemmeside i WordPress.
Et web redigeringsprogram bruges af dem der vil lave deres hjemmeside helt fra bunden
Vil du lave din egen hjemmeside helt fra bunden er det en rigtig god ide at investere i et web redigeringsprogram som f.eks. Dreamweaver.
Et program som Dreamweaver gør det langt hurtigere at kode i HTML, CSS og PHP. Samtidig bliver din kode mere overskuelig, du kan hurtigt generere HTML tags og får adgang til en lang række andre brugbare værktøjer.
Det er dog et kæmpe arbejde at kode sin egen hjemmeside og i dag er det derfor de færreste der giver sig i kast med det.
For en del år tilbage programmere jeg mit eget CMS, men har nu opgivet at bruge tid på det. Det kan ganske enkelt ikke længere betale sig, da et system som WordPress helt fritager mig for at bruge tid på at kode.
Ud over dette det ganske enkelt ikke muligt at kode i samme kvalitet og omfang som de tusindvis af udviklere der løbende arbejder på plugins, temaer og ikke mindst selve grundkoden i WordPress.
Hvilken metode er den bedste til at lave min nye hjemmeside?
Vælger du at kode din hjemmeside i et webredigeringsprogram eller at bruge en online site builder vil du aldrig få en hjemmeside af der har samme kvalitet og fleksibilitet som WordPress i dag kan tilbyde.
WordPress er optimeret til søgemaskinerne, der findes masser af gode plugins der kan tilføje nye funktioner og der findes enormt mange flotte temaer.
Ud over dette kan du nemt oprette andre admins og give dem adgang til kontrolpanelet så de også kan oprette nye indlæg og hjælpe dig med at vedligeholde din hjemmeside. Ønsker du at lave en webshop kan det også klares i WordPress, så reelt kan du lave lige præcis den hjemmeside du ønsker.
Jeg er ved at skifte fr det gamle tema “Curio” til et nyere mobiloptimeret tema, Twenty Eleven, men er stødt ind i 2 problemer:
1: Samlige sider, uanset hvilket tema jeg vælger har et “Kommentarfelt” nederst på siden. Hvordan fjerner jeg det, eller hvilken mobiloptimeret side skal jeg vælge for at undgå det?
2: På min “gamle” hjemmeside har jeg adskillige “rullepaneler” men selvom html kodningen kan ses når jeg er logget ind i WordPress, kan det ikke ses på hjemmesiden når den er “normal” aktiveret. Er det ikke muligt at indsætte et rulle panel i mobiloptimerede temaer?
Jeg uploader gerne html koderne her, men de fylder ret meget og jeg ønsker ikke at spamme dette forum.
1) Du kan finde svar på dette om en masse andet under WordPress hjælp
2) Nu er jeg ikke sikker på hvad du mener med “rulle panel”, men hvis du har indsat HTML koden ved at klikke på fanen “tekst” i editoren i admin – er der sikkert en god grund til at WordPress ikke viser HTML resultatet. Dette kan både være pga. sikkerhed eller at det vil konflikte med anden koden på sitet.
Der findes sikkert et plugin der kan give dig samme resultat, men i og med jeg ikke ved hvad det er vil, kan jeg ikke komme det nærmere.. :-)
….og selv om jeg har fjernet fluebenet således det skulle være umuligt for brugerne at skrive kommentarer, så forsvinder kommentarboksen ikke?
Har du også fulgt den sidste del beskrevet under fjern WordPress kommentarer?
Ja, jeg har fulgt begge vejledninger. Faktisk er det sådan at når man trykke på den der hedder skærmindstillinger, så er der ikke noget punkt kaldet diskussion, hvor man kan fjerne eller sætte et flueben. Så hvordan får man den blogmulighed VÆK? hilsen en frustreret person :-)
Som der står i artiklen skal du “Gå ind på den givne side eller indlæg” og efterfølgende “klikke på skærmindstillinger”. Er du ikke under en side eller et indlæg i administrationen vil du ikke kunne se punktet Diskussion under skærmindstillinger.
Jeg er i gang med at prøve at lave en hjemmeside via World Press. Jeg har basis set ingen forstand på det, men den side jeg indtil nu har fået lavet er bygget op som en blog og det er jeg ikke interesseret i, Jeg skal bruge en hjemmeside til at profilere salgsklare hundehvalpe. Hvordan får jeg blog-opsætningen væk?
Den letteste måde at ændre udseendet og opbygningen på din blog er ved at installerer et nyt tema. Som det kan ses her på siden er jeg stor fortaler for Genesis temaerne fra StudioPress.
Ønsker du at beholde samme design på din hjemmeside kan du nemt lave en statisk forside og fjerne muligheden for at brugerne kan skriver kommentarer. Hvordan du gør kan du se under WordPress Hjælp.
Men hvordan får man fat i Genesistemaerne når man arbejder i WordPress? Og hvad koster de?
Når du klikker på linket jeg lavede i kommentaren oven over kan du kan læse meget mere om Geneses temaerne og se priser. Priserne starter på $80 :-)