Top 10 ting du skal tænke på når du designer din hjemmeside

Top 10 - Design af hjemmesideNår du designer eller laver et nyt design til din hjemmeside er det vigtigt at du har fokus på dit rigtige områder. Jeg har derfor fundet 10 vigtige punkter således at du kan få opbygget dit hjemmeside design bedst muligt.

1) Designet på din blog har stor betydning

Både her og på utallige andre hjemmesider er det blevet fortalt hvor vigtigt indholdet er på din hjemmeside. “content is king” er en af de mest brugte sætninger når det kommer at skabe en god hjemmeside, men dette ændre ikke på at designet på din hjemmeside er yderst vigtigt.

Designet er det første din brugere lægger mærke til. Ser din hjemmeside ikke professionel ud er mange brugere væk på to sekunder – og så er det altså lige meget hvor godt dit indhold er.

2) Begræns dig og hav fokus på det vigtigste i dit hjemmeside design

Hvis du ikke passer på kan din hjemmeside nemt blive rodet. Har din hjemmeside for mange menuer og elementer fjernes fokus fra det vigtigste. Find derfor ud af hvad der er det absolut vigtigste for brugerne af din hjemmeside og skær så resten af sektionerne væk.

Webdesigner.dk skal også til at have en overhaling, da jeg efterhånden har fået tilføjet rigtig mange sektioner på forsiden og i sidemenuen. Jeg skal derfor igen sætte mig ned og finde ud af hvad er det absolut vigtigste for brugerne af webdesigner.dk.

Er det vigtigste at få brugerne til at skrive sig op til nyhedsbrevet, følge videoer, købe en e-bog eller noget helt andet? Skab opmærksomhed på det vigtigste med noget flot grafik og gennemtænkte overskrifter. Fjern så alle de elementer du ikke ser som absolut nødvendige.

3) Gør din blog eller hjemmeside personlig med et profilbillede på forsiden

Et billede af dig selv er en nem måde at gøre din hjemmeside personlig og unik. Sætter du et profilbillede på viser det seriøsitet. Samtidig kan brugerne godt lide at se hvem det er de kommunikerer med og er et ansigt meget let genkendeligt.

4) Et godt logo kan være med til at etablere dit brand med det samme

En rigtig god måde at få dit hjemmeside design til  at skille sig ud fra mængden er ved at have et flot logo. Samtidig kan et logo være med til at styrke dit brand og vise brugerne at din hjemmeside er unik.

5) Farverne på din hjemmeside er vigtige

Farver giver meget forskellige udtryk og påvirker os som mennesker. Det er derfor en god ide at bruge lidt tid på at undersøge hvilket farver der bedst matcher det du vil udtrykke med din hjemmeside. Orange er f.eks. associeret med pulserende, energi og leg. Blå viser derimod loyalitet, fredelighed og troværdighed.

6) Design en fantastisk footer

Du tænker sikkert hvad er pointen i at designe en god footer, ingen kigger jo i bunden af min hjemmeside. Men det er overraskende hvor mange der rent faktisk kigger i bunden af din hjemmeside. Brug derfor noget tid på at skabe en god afslutning på din hjemmeside.

7) Menuerne på din hjemmeside er vigtige

Undersøgelser har vist at en af de ting vi fokuserer mest på når vi kommer ind på en hjemmeside er menuen. Vælg derfor dine menupunkter med omhu og sørg så vidt muligt for at de beskriver de sektioner de linker til. Brug gerne søgeord i dine menupunkter da det både fortæller brugerne og Google hvad sektionerne handler om.

8) Sørg for at din hjemmeside er responsive

I dag kommer i gennemsnit over 30% af alt trafikken til hjemmesider fra mobile enheder. Det er dog langt fra alle hjemmesider der vises korrekt på ipads og mobiltelefoner. Sørg for at din hjemmeside er responsive og derved vises korrekt på alle enheder. Bruger du WordPress kan Genesis temaerne varmt anbefales, de vises korrekt og er ligeledes professionelt opbygget på alle andre punkter.

9) Design din hjemmeside så den er optimeret til søgemaskinerne

Nogle af de absolut bedste besøgende kommer fra Googles søgeresultater. Vil du have succes med din hjemmeside er målrettet trafik yderst vigtigt og her leverer Google varen. Søgemaskineoptimering er derfor rigtig vigtigt.

10) Du kan ikke gøre alle folk tilfredse

Uanset hvor meget tid du bruger på dit design kan du ikke gøre alle folk tilfredse. Alle er forskellige og har hver deres mening. Brug derfor de råd du finder mest brugbare og implementer disse.

Det værste du kan gøre er at blive ved med at lave ændringer eller blive ved med at overveje om det valgte design nu også er det helt rigtige. Efter det overordnede hjemmeside design er på plads er det vigtigere at bruge din tid på at skabe godt indhold.

4 kommentarer til “Top 10 ting du skal tænke på når du designer din hjemmeside”

 1. Det glæder jeg mig til at læse.
  Hvis du har guidelines til den tekniske opsætning med, så er det intet mindre end fantastisk :)

  Svar
  • Hej Bettina. Jeg bruger MailPoet og SendGrid til håndtere mit nyhedsbrev og udsendelsen af det. Jeg har faktisk en artikel på 2500+ ord i min pipeline, netop omkring hvordan jeg har sat mit nyhedsbrev op.

   Altså en komplet guide, hvor jeg også har inkluderet mine foreløbige resultater med nyhedsbrevet. Artiklen mangler blot de sidste tilpasninger og kommer derfor snarest online :-)

   Svar

Skriv en kommentar