Billig hjemmeside – Hvordan laver jeg billigt en god hjemmeside?

Hvis du ønsker en god og billig hjemmeside er WordPress det bedste valg. I dag er det rent faktisk muligt at lave en billig hjemmeside der er fleksibel, stabil og optimeret til søgemaskinerne – uden at skulle betale en mindre formue.

Hvorfor anbefaler du WordPress når det kommer til billige hjemmesider?

Først og fremmest er WordPress gratis. Du betaler altså intet for det bagvedliggende administrationssystem til din hjemmeside. Dette betyder dog ikke at du kommer til at mangle noget. Med WordPress og de mange gode gratis plugins vil du kunne lave ganske avancerede hjemmesider.

Vælg selv en opsætning

Hvad skal jeg betale for at få en hjemmeside online?

Hvis du selv sætter din hjemmeside op skal du kun betale for domænenavn og plads på et webhotel. Vælger du at følge guiden under lav en WordPress hjemmeside, vil du med et par timers arbejde og budget på 350,- have din egen hjemmeside online.

Jeg anbefaler dog også at du investere i et godt WordPress tema. Priserne på et godt tema starter ved $59 og sikre at din hjemmeside vises korrekt på mobiltelefon, bliver opdateret og har god support.

3 grunde til hvorfor du selv skal lave hjemmesiden

1) Det er vigtigt du forstår alle de elementer der skal til for at få succes med en hjemmeside

Der findes desværre en del brodne kar i branchen. Selvom du betaler et webureau, riskerer du at få en dårlig løsning. Måske skal det hele laves om og dette kan i sidste ende blive rigtig dyrt for dig.

2) I langt de fleste virksomheder er hjemmesiden en helt central del

Det er derfor essentielt at du ved hvordan det hele hænger sammen. Kun ved selv at arbejde med din hjemmeside, prøve ting af og finde yderligere information på Google, vil du opbygge den nødvendige ekspertise. Når du har fået en forståelse af det hele, er du langt bedre stillet – også hvis du senere beslutter at købe hjælp ude fra.

3) Når du er på et stramt budget kommer du ikke ret langt ved at købe hos et Webbureau

De kan måske sætte hjemmesiden op for dig, men hvad så med alt det der mangler. Du skal stadigvæk lære at skrive gode tekster, søgemaskineoptimere, bygge indgående links og at markedsføre din hjemmeside. Selve opsætningen kan du selv klare, det er alt det andet du skal bruge mest tid på.

Er WordPress ikke til blogs? Jeg vil gerne lave en “rigtig” hjemmeside

Det er korrekt at WordPress oprindeligt var tænkt som system til blogs. Det tager dog ikke lang tid at fjerne blogdelen fra forsiden (eller helt fra din hjemmeside.) Du kan altså sagtens nøjes med statiske sider og undlade at bruge kategorier, tags, brugerkommentarer osv. Det hele kan gøres via administrationsdelen i WordPress.

Har du prøvet WordPress og var du ikke tilfreds kan du prøve at tage et kig på Joomla. Du skal dog forvente at bruge meget mere tid på at sætte din hjemmeside op og at kontrolpanelet ikke er nær så brugervenligt som i WordPress.

Er det værd at bruge penge på eget domæne og plads på et webhotel?

Ja, absolut. Ved at bruge nogle få hundrede kroner om året giver du din hjemmeside de bedste betingelser for succes.

Eget domæne sikre at links udefra altid vil pege på din hjemmeside. Samtidig udviser et rigtigt domænenavn en større seriøsitet.

Et godt webhotel sikrer at din hjemmeside er hurtig, stabil og altid online. Samtidig giver webhotellet dig fuld kontrol over indholdet på din hjemmeside. Vælger du det rigtig webhotel kan det sagtens være både godt og billigt.

Med WordPress får du alle muligheder for at skabe en professionel hjemmeside, ganske billigt

Vil du have en billig hjemmeside er WordPress i dag det bedste valg. Brugervenligheden, de mange gratis plugins, temaer og hyppige opdateringer gør WordPress svær at komme uden om. At WordPress med et par enkelte ændringer også kan gøres søgemaskinevenligt er et ekstra plus.

Ved selv at lave din hjemmeside opbygger du viden, der er central for at få succes med dit projekt – uanset hvilken type hjemmeside du ønsker at lave.

6 kommentarer til “Billig hjemmeside – Hvordan laver jeg billigt en god hjemmeside?”

  1. Kære Anders

    Tak for en informativ hjemmeside, som har givet mig mod på at lave min egen hjemmeside :-)

    Jeg har lavet lidt research, flere steder anbefales Joomla på sigt…. Det tager længere tid at lære at kende, men skulle være mere fleksibelt og lettere at opdatere, da man kun ændre den pågældende del og ikke helle sheetet. Er det rigtig forstået?

    De bedste hilsner
    Mimi

    Svar
    • I sidste ende kommer det ned til præference. Begge systemer er i dag kommet så langt at du stort set kan lave alle typer af hjemmesider i dem begge. Både WordPress og Joomla er yderst fleksible.

      Opdatering af WordPress sker automatisk, med et enkelt klik i admindelen. Dette gælder både selve WordPress, plugins og temaer.

      WordPress temaer som Genesis kører med det der hedder child themes, dette betyder at eventuelle rettelser du selv laver i dit stylesheet, ikke bliver overskrevet ved opdateringer af temaet.

      Det er dog ekstremt sjældent at jeg overhovedet retter i mine stylesheets manuelt, da det hele i dag kan gøres direkte fra admin via temaets kontrolpanel og plugins.

      Jeg har kørt med WordPress i rigtig mange år efterhånden og er super glad for det. WordPress er hurtigt, brugerveligt og søgemaskinevenligt. Og så er der masser af hjælp at hente online :-D

      Svar
  2. Du kan spørge på amino freelancer, der er helt sikkert nogle der gerne vil hjælpe dig :-) Hvad er det du synes der mangler – har du spørgsmål omkring WordPress siger du bare til.

    Svar
  3. Jeg har lavet en hjemmeside i wordpress – den er dog mangelfuld og ikke spændende – kender du nogen som kan hjælpe for et rimeligt beløb ??

    Svar

Skriv en kommentar