Hvad er formålet med webdesigner.dk?

Formålet med webdesigner.dk er at hjælpe dig, således at du kan få lavet din egen hjemmeside på den bedst mulige måde. Med videoer og artikler kan du som begynder, lære alt om at lave og markedsføre din egen hjemmeside eller blog. Også dig der aldrig før har arbejdet med hjemmesidedesign.

Når det kommer til at bygge og markedsføre hjemmesider, har jeg gennem årerne lavet masser af fejl. Mit mål er at du gennem webdesigner.dk kan undgå at begå de samme fejl, og derved hurtigere få succes med din hjemmeside eller blog.

Tak for alle jeres kommentarer og spørgsmål :-)

“Jeg vil lige sige 1000 tak for råd og vejledning.
Du gør virkelig en forskel med din side og indsats “- Henri

“Endnu engang tak fordi du deler ud af din store viden om wordpress,
vender altid tilbage til din hjemmeside!” – Pernille

“Kanion hjemmeside. Meget brugbar information for
en nybegynder som mig :-D” – Jakob

“Tak for at give os alle denne fine hjælp til at komme i gang :-D” – Kim

Tip: Vil du gerne lave din egen hjemmeside, men er ikke kommet i gang? – så skriv dig op til nyhedsbrevet. Så får du både gode råd samt min GRATIS eBog: “Sådan laver du din egen hjemmeside”

Affiliate links og anbefalinger af produkter

Som du nok har lagt mærke til finder du her på webdesigner.dk diverse affiliate links og andre reklamer. Du kan dog være sikker på at såfremt at jeg linker til noget fra webdesigner.dk er kvaliteten af produktet ifølge min skarpeste overbevisning i orden. Alle virksomheder og produkter bliver undersøgt til bunds før de får plads i teksterne på webdesigner.dk

Vi støtter et sikkert Internet - Sikker browsing med SSL

Uanset hvad du foretager dig på internettet afspejler det hvem du er. Jeg bestræber mig derfor på at være så oprigtig som mulig og ligger derfor ikke skjul på at jeg også har en økonomisk interesse i arbejdet med webdesigner.dk.

Hvem er bag webdesigner.dk?

profile

Jeg har været i internetbranchen i over 10 år og har i en del af de år levet udelukkede af affiliate indtægter fra online projekter. Jeg har også arbejdet som freelance webdesigner, men det jeg satser på nu, er at få skabt en indkomst der er så passiv som muligt.

Webdesigner.dk er et momsregistret firma, har CVR-nr.: 26570875, er beliggende Århus og bliver bestyret af undertegnet Anders Christensen.

Man bliver aldrig færdig med at lære. Webdesigner.dk først og fremmest er lavet for at forklare dig hvordan du kommer i gang med din egen hjemmeside, men jeg skriver også alle disse artikler for at jeg selv kan lære mere.

Er du klar til at komme i gang? Så hop ind under Lav en hjemmeside og følg guiden. Så kommer du med sikkerhed godt fra start.

63 kommentarer til “Hvad er formålet med webdesigner.dk?”

 1. Halløjsa Anders😀
  Jeg er ved at få grå hår…. Har kæmpet med min hjemmeside i 4 måneder, – der er altid et eller andet der har drillet… Nu har jeg så endelig fået lavet en side, som jeg kan leve med 😀 Jeg har trykket på udgiv, men hvis jeg prøver at slå den op via alm. søgning, er det bare denne side, der kommer frem….
  “Hello world”

  Hvad har jeg gjort forkert, og hvordan retter jeg det??

  Den side som jeg ønsker som min hjemmeside lægger under “sider” i mit kontrolpanel, og der står, at den er udgivet….

  Mvh. Tina

  Svar
  • Hej Tina. Herligt at du siden har fået siden færdig og online :-)

   Googles robot har været forbi, da du i sin tid blot havde din “Hello world” side liggende fremme. For at siden bliver opdateret i Googles indeks skal deres Robot altså forbi igen.

   Google vælger oftest at vise tekst, titel og description fra din forside, som er det der vises når man går ind på dit-valgte-domæne-navn.dk, men nogen gange vises anden tekst, hvis de finder det mere relevant. Man kan altså ikke selv 100% bestemme hvad vises.

   Hvor tit Google kommer forbi afhænger i høj grad af hvor mange indgående links din hjemmeside har og hvor tit der bliver udgivet nyt indhold. Mit råd er derfor at arbejde på at lave nogle flere indgående links, så skal din side nok komme til at fremstå korrekt i Google.

   Svar
 2. Hej Anders
  Har jeg lavet en fejl i oprettelsen af min hjemmeside, når den ikke er “sikker”? Der er hverken www eller https:// foran hjemmesideadressen. Kan jeg ændre det? Jeg har oprettet siden efter dine anvisninger (DK Hostmaster og Simply.com)

  Mvh. Lone

  Svar
 3. Hej Henrik. Hvorfor er det du vil slette sider der er oprettet? Jo mere indhold du har liggende på din hjemmeside, jo større chance for at blive fundet af Google.

  Slettede sider vil også skabe en masse døde links, hvilket er rigtig dårligt både for dine brugere og søgemaskinerne.

  Generelt kan ikke anbefale at slette sider, eller ændre url’er når de først er oprettet.

  Opdateringer af indholdet på eksisterende sider er dog en rigtig god ide :-D

  Svar
  • Hej Anders

   Tak for dit svar.
   Tanken er fra tid til anden automatisk at kunne publicere en bane status, f.eks “banen er lukket lørdag mellem 10-14”, som så kun skal være aktiv i kortere eller længere perioder.
   For at dette ikke skal være en manuel arbejdsgang kunne det være fedt at status automatisk blev deaktiveret på et givet tidspunkt.

   Eksempel:
   Ondsdag slår jeg status op, at banen er lukket i weekenden.
   Søndag forsvinder den status igen automatisk uden jeg skal deaktivere WP “blokken”

   Håber det giver mening.

   Mvh Henrik

   Svar
 4. Hej Anders

  Jeg har et spørgsmål til at afpublicere sider, indlæg og elementer automatisk.. Har ikke så meget erfaring med WordPress endnu, så jeg er ikke klar over om WP er lavet til dette formål.

  Jeg har lavet siden https://karupgolf.dk/wp/ hvor vi fra tid til anden har opslag som gerne automatisk skal forsvinde igen, så jeg ikke manuelt skal ind og deaktivere sider, indlæg, blokke osv.
  Ved du om det er muligt eller har du et tip til hvordan man kan styre det?

  Ser frem til at høre dit forslag.

  Mvh
  Henrik

  Svar
 5. Hej :) jeg er ved at lave en hjemmeside for en veninde. Hun har temaet skt meditation, men jeg kan simpelthen ikke få lavet en flot forside. Det eneste jeg kan, er begrænset som på alle de andre sider. Ud over er der header, footer og widgets. Men jeg kunne godt tænke mig at lave et langt billede som på https://heynamaste.dk/ (deres Buddha). Men jeg kan ikke få det til at virke hos os https://hjerterummetfaxe.dk/.. Jeg tror, at det er fordi, at vores tema er gratis? Der står, at vi kun har adgang til at indsætte et logo.. Kan du hjælpe mig med at lave en fed gratis forside?

  Svar
  • Hejsa. Hvor meget du kan ændre afhænger af hvordan det valgte tema er opbygget. Ønsker du at lave væsentligt ændringer skal du have gang i at ændre i CSS filerne, hvilket hurtigt kan blive lidt kompliceret.

   Du kan dog let lave en statisk forside, herved kan du lave lige præcis den opbygning du ønsker via tekst (blok-editoren) i WordPress. :-)

   Svar
    • Du kan bruge et billedbehandlingsprogram som GIMP eller paint for den sagskyld. Efter billedet har den rigtige størrelse uploader du blot.

     Du kan også tilpasse billedet i WordPress admin ved at at vælge “rediger original” under “billeddetaljer”. Det virker dog ikke optimalt i alle situationer.

     Svar
 6. Hej Anders

  Jeg er på begynderstadiet angående opbygning af hjemmesider. Jeg har dog en hjemmeside ide, som jeg godt kunne tænke mig at føre ud i livet og har købt domænet.
  Det drejer sig om en “datingside” men blot med en anden vare end kærlighed :P Man skal altså kunne de samme ting som på en datingside, hvor brugerne skal kunne betale via abb.løsning.

  Jeg har forsøgt mig med WordPress, men jeg synes det virker ret tungt at arbejde med/at forstå – har du et forslag til et tema som vil have installeret de fleste af sider/moduler?

  Mvh
  Søren Magnussen

  Svar
  • Hej Søren. Dating sider er ikke noget jeg har beskæftiget mig med, men det skulle under mig om der ikke lavet plugins til det du søger. Til den slags side du ønsker at lave, vil et plugin stort set altid være vejen frem.

   En hurtigt søgning på Google gav mig plugin’et Rencontre. Måske det er mulighed, ellers kan du prøve at søge på “classifieds” under plugins og se om et kan tilpasses dit koncept.

   Svar
 7. Hej Anders

  Jeg har et konsulentfirma der skal have sin egen enkle hjemmeside. Kan se du har en”kogebog” med webhotel og gratis WordPress via simply.com.

  Det ser jo ud at at man godt kan finde ud af det!

  Jeg har allerede et domænenavn, et dot com jeg har købt på big daddy i US (jeg arbejder internationalt) , kan dette kombineres med den pakke du anviser ift simply com ,- jeg vil gerne købe webhotel + wordpress via simply com, som du anviser.

  Andet sp. vil evt gerne bruge mailchimp, kan dette kobles ind i WP? samt hænge nogle artikler op på hjemmesiden, som jeg selv skriver ind i mellem,- er det umiddelbart muligt i WP? .

  Tak for svarene og meget informativ hjemmeside, “om hjemmesider”

  Mvh
  Frits Thomsen
  Birkerød

  Svar
  • Hej Frits. Du kan sagtens bruge det domæne du har købt, og så henvise det til et webhotel hos Simply. Ønsker du at gøre dette skal du opdatere DNS så domænet peger på webhotellet hos Simply. Hvordan du gør kan kan du læse lige her.

   Alternativt kan du købe plads på et webhtoel hos Go Daddy, så skal du ikke tænke på at opdatere dns. De har sikkert også et-klik-installation af WP.

   Ja, mail chimp kan kobles sammen med WP. De har lavet et plugin til det :-)

   …og WordPress er perfekt til netop at skrive artikler.

   Svar
 8. Hej Anders.

  Jeg har en lille blog, med rigtig meget spam.
  Jeg tjener ikke penge på siden eller noget, jeg har den kun for min egen fornøjelse.
  Derfor vil jeg høre dig om du har et godt råd til hvad man skal have fat i af spam filter, som helst er gratis. Jeg har prøvet lidt forskelligt som ikke har virket så godt.
  Min side er kun på dansk, så hvis der findes et plugin der bare kan whiteliste Danmark, Sverige og Norge og bare blokere alt andet, ville det også være fint. Har du nogle gode råd?

  Kh. Nanna.

  Svar
 9. Hej.
  Jeg vil gerne i gang med min egen hjemmeside/blog/webshop.
  Jeg aner simpelhen ikke hvad jeg skal starte med. Har du et link til en to-Do liste?
  Hvad vil du anbefale af webhoteller?

  Mvh Anette

  Svar
  • Hej Anette. Jeg kan anbefale dig at følge installationsvideoerne. Så kommer du godt fra start med WordPress, eget domæne og webhotel.:-)

   Du kan både lave en hjemmeside, blog og webshop i WordPress – Det kræver blot du er villig til at bruge tiden på at sætte dig ind i det.

   Svar
 10. Hej Anders
  Jeg lavede nogle ændringer på en wordpress- forside. Jeg tjekkede ændringer med preview og opdaterede så. Et lille stykke tid efter så hjemmesiden normal ud, men nu er den blank, dvs. kun med forside- baggrunden når man logger ind. Skal den lige ‘registrere’ ændringer på en måde for så at blive normal igen af sig selv eller er noget galt? Håber det giver mening. Venlig hilsen Fanny

  Svar
  • Hejsa. Så snart du at gemt dine ændringer slår de igennem på hjemmesiden. Hvad der er gået galt kan jeg ikke svar på når jeg ikke sidder med det foran mig, eller ved hvilke ændringer du har lavet.

   Jeg kan dog anbefale dig at prøve at åbne hjemmesiden i en anden browser og se om det er samme resultat.

   Ellers skyldes det måske dit tema, du kan derfor prøve at aktivere et standart WordPress tema. Er der stadigvæk problemer kan du prøve at deaktivere dine plugins.

   Svar
  • Hejsa. Herligt at du fik det til at virke. Det tager noget tid før DNS ændringer slår igennem :-D

   Svar
 11. Hej

  Jeg har en hjemmeside, som jeg selv lavede via iweb, hvilket ikke længere kan lade sig gøre, og som derfor pt kun er en forside, der henviser til min wordpress blog. Det du fortæller om at lave en hjemmeside gennem wordpress.org, lyder umiddelbart som om det kunne være en god ny vej for mig at gå. Kan det lade sig gøre at overføre min wordpress blog til en hjemmeside under mit domænenavn med det tema, den har nu, eller skal jeg begynde helt forfra.

  Hilsen Birgitte

  Svar
  • Hejsa. Ja, du kan godt flytte din blog over til at ligge på eget Webhotel. Du kan læse hvordan lige her: https://www.webdesigner.dk/flyting-af-wordpress-com-blog/

   Nu ved jeg ikke hvilket tema du bruger, men hvis det ikke er tilknyttet WordPress.com, kan du blot købe / downloade det fra udbyderen og så uploade det i wp-admin som alle andre temaer. Søg efter dit temanavn på Google så finder du hurtigt svar :-)

   WordPress.com temaer skulle kunne downloades herfra: https://wpcom-themes.svn.automattic.com/ det er dog ikke noget jeg selv har rodet med, da jeg altid har kørt WordPress på eget webhotel. Det kræver noget teknisk viden at få sat temaerne sat op, hvis de er hentet via url’en herover.

   Svar
   • Tak for dit svar. Mit tema hedder Dyad, Jeg har lige været inde på wordpress.org under temaer, og der kan jeg se, at Dyad ikke har været opdateret i flere år, så jeg tænker, det er dumt, at gå videre med det. I stedet vil jeg prøve at følge din video der hedder installation af wordpress, men bare starte med at flytte mit domæne fra one.com til simply (det er billigere kan jeg se). Ellers er det vel det samme, jeg skal gøre, som hvis jeg ikke havde et domæne i forvejen. Skal lige spørge om man betaler for temaerne på wordpress.org, eller hvordan, vil meget gerne være sikker på, at jeg slipper for alle de reklamer, der dukker op på min nuværende blog – se evt min blog soulbookbn.wordpress.com/. Vh Birgitte

    Svar
    • Hej Birgitte. Ja du skal blot indtaste dit domæne under bestillingen af webhotellet og så vælge at du vil flytte domænet.

     Herefter skal du opdatere DNS hos dk-hostmaster så domænet peget på din nye hjemmeside hos Simply.

     Det findes masser gratis temaer til WordPress og de indeholder ikke reklamer. Og ja, WordPress er helt gratis :-)

     Svar
       • Hej igen. Har nu flyttet mit domæne, og hos hostmaster står der under navneservere 4 linier hvor der står simply.com. Men når jeg logger ind på simply.com kontrolpanel står der at domænet ikke peger på simply com, Jeg kan se en bjælke hvor der står “Tilføj ny DNS record, er det der jeg skal få mit domæne til at pege på Simply.
        Vh Birgitte

 12. Hej,
  Jeg har nu fulgt din video og er gået igang med at lave min egen hjemmeside. Men så søgte jeg på den på mobilen bare lige for at se, hvordan det så ud. Men så var fanen med de forskellige menuer til hjemmesiden helt mørk og skriften var helt mørk, så man kan ikke se hvad der står nærmest. Ved du hvordan man ændre i farverne på mobilversion????????? God anden påskedag!

  Svar
  • Hejsa. Hvis du ikke kan gøre det direkte i temaets indstillinger skal det gøres via dit temas CSS filer. Det tager dog noget tid at sætte sig ind i CSS.

   Du finder dit temas CSS filer i admin under Udseende –> Tema Editor. Det du skal udskifte er temaets farvekoder. I CSS er farverne oftest angivet som HEX koder som f.eks. “background-color:#f4f4f5;”

   God påske :-D

   Svar
 13. hej Anders
  Jeg har et akut problem med WordPress i forhold til login og ændringer – og står i en situation, hvor jeg skal ændre noget NU. kan du hjælpe?
  PS. Jeg har tidligere lavet ændringer uden problemer.
  de bedste hilsner
  Inge

  Svar
 14. Hej.
  Jeg arbejder på en hjemmeside.
  Har domæne og WordPress
  Hjemmesiden skal være en salgsside
  Ala guloggratis eller dba, så jeg har ikke selv noget til salg men det er meningen at bruger skal kunne benytte siden til at sætte ting til salg.
  Ved ikke helt hvordan jeg kommer videre skal jeg bruge et bestem plugin til denne funktion?

  Svar
  • Hej Louise. Det er ikke noget jeg selv har haft sat op, der findes dog en hel del plugins til det. Under tilføj plugin i WordPress admin kan du prøve at søge efter “classifieds”. Det giver mange resultater så der er sikkert noget du kan bruge :-)

   Svar
 15. Hejsa
  Har netop købt et domænenavn efter dine anvisniger her på siden.
  Jeg fik ligeledes hentet wordpress…så langt så godt????
  Er så helt nybegynder så måske stiller jeg et mærkeligt spørgsmål men kan man lave en webside og oprette en blog på samme domænenavn???
  Vil gerne starte med at lave en hjemmeside men ville egentlig også gerne have en blog…
  Bedste hilsner Helena

  Svar
  • Hej. Nu skriver du ikke om bloggen skal være den del af hjemmesiden, men hvis den skal kan du godt lave et menupunkt der hedder blog, hvor dine nyeste indlæg så bliver listet.

   Har hjemmeside og blog ikke umiddelbart noget med hinanden at gøre, vil jeg anbefale dig at have to separate domæner. Herved er det hele bare mere professionelt og du kan optimere dine domæner til de to forskellige kundegrupper. :-)

   Svar
 16. Hej
  Tak for svar. Hjemmesiden er lavet for nylig i WordPress, men domænet mink-pelse.dk er gammelt! Før brugte jeg Joomla! Er det vigtige i Yoast ikke at få skrevet relevant tekst som kan blive fundet på Google?

  Svar
  • Ja, det vigtigste er at få skrevet gode titler og description tags. Der udover kan Yoast en masse andre brugbare ting, som med fordel kan læses i artiklen jeg linkede til.

   I og med du fornylig har skiftet over til WordPress, kan dine resultater i Google godt hoppe en del op og ned. Efter et stykke tid vil siden så typisk få en lidt mere stabil placering.

   Hvornår domænet er registreret er ikke så vigtigt, det handler mere om hvor længe det pågældende indhold har ligget der (på samme url’er), om der løbende er blevet tilføjet nyt indhold, og kommet nye links ind.

   Hvis dine tekster ikke ligger på de samme url’er som før, skal du sætte 301 redirects op i .htaccess.

   Google kigger på over 200 forskellige faktorer, for at finde ud af hvor en side skal placeres i søgeresultaterne. Yoast udgør så blot nogle af brikkerne i overordende billede.

   Svar
 17. Hej
  Jeg har Yoast installeret på min WordPress side mink-pelse.dk men er ikke sikker det er rigtigt konfigureret, jeg plejer at ligge højt på søgeord pel, pelse, minkpelse etc på Google men synes at jeg faldet ned i placering!?

  Svar
  • Hejsa. Umiddelbart kan jeg ikke se at der skulle være noget galt i opsætningen på din hjemmeside vedrørende Yoast. Jeg kører stort set, selv med standart indstillingerne. Du kan dog tage et kig på denne guide og se om alt er som det skal være.

   Hvor gammel er din hjemmeside? Nye sider har nemlig en tindens til at blive placeret højt i starten, for derefter at falde længere ned i søgeresultaterne. Herefter handler det så i høj grad om at få nogle gode indgående links, for at forbedre placeringerne. Der skal selvfølgelig også løbende on-page optimeres på din hjemmeside.

   Til general information: Google ændrer løbende i deres algoritme. Dette har især betydning for hjemmesider med en mindre stærk linkprofil. Dette kan give bedre eller dårligere placeringer fra den ene dag til den anden.

   Samtidig arbejder ens konkurrenter ofte løbende på at bygge gode indgående links. Over tid vil dette gøre at en hjemmesideejer der ikke har dette fokus, med tiden vil få dårligere placeringer. Dette gør sig selvfølgelig mest gældende i konkurrenceprægede nicher.

   Til forbedring af CTR i Googles søgeresultater kan jeg iøvrigt anbefale at bruge Google Search Console. Her kan man se præcise placeringer og CTR for alle søgninger. Super værktøj til optimere på titler og beskrivelser indtastet i Yoast. :-)

   Svar
  • Kom lige til at tænke på at du også kan tjekke om du er blevet ramt af negativ SEO. Det vil sige nogle at dine konkurrenter opretter spam links der peger på dit domæne. Dette kan have en negativ indflydelse på dine placeringer i Google.

   For at se hvem der linker til din hjemmeside får du ind på Google Search Console. Når du har valgt dit domæne vælger du i venstre menu: Søgeordtrafik ->> Links til dit website ->> Under “Hvem linker mest” klikker du på Mere ->> Klik nu på knappen Download denne tabel.

   Herved kan du se hvilke domæner der linker til dig. Optæder der spam links, skal du bruge Googles funktion til afvisning af backlinks. Info om denne finder du lige her.

   Svar
   • Ok, tak for råd! Jeg er blevet gjort opmærksom på et SEO program der hedder Moneyrobot, moneyrobot.com. Det har så vidt jeg kan se kun fået gode anmeldelser, men jeg troede ellers at den slags programmer var skyld i spam!?

    Hvis du har mulighed for at checke min opsætning i WordPress sender jeg gerne login email c_b add email.dk

    Svar
   • Generelt vil jeg ikke anbefale automatiseret software til oprettelse af links. De dage hvor det kunne betale sig, er i mine øjne slut. Google bliver løbende bedre til at opfange den slags links, og i mange tilfælde vil det direkte kunne skade ens placeringer.

    Jeg tager desværre ikke freelance webdesign-opgaver, men du kan altid prøve at oprette en opgave på Amino Freelancer. :-)

    Svar
  • Ja, du kan godt ændre dit domænenavn og stadig beholde dit indhold. Jeg tror det nemmeste for dig vil være at lave en ny WordPress installation, på dit nye domænenavn, og så bruge WP All Import.

   Du finder en komplet guide til hvordan du flytter din WordPress installation over på et nyt domænenavn her. :-)

   Svar
 18. Hej Anders
  Jeg har set dine videoer og har oprettet en hjemmeside. Nu er jeg bare gået fuldstændig i panik!!! Jeg havde lyst til at ændre mit domæne navn – hvilket jeg ikke skulle prøve på åbenbart. Nu kan jeg hverken komme ind på min hjemmeside og læse indlæg eller på nogen måde komme ind i kontrolpanelet…. hvad hulan skal jeg gøre?? Det jeg kom til at gøre var, at gå ind i indstillinger -> generelt og derefter udskifte webadressen i begge felter til noget andet…. kan det på nogen måde lade sig gøre at komme ind igen og finde mine indlæg og få kontrollen tilbage på hjemmesiden. vh en meget meget frustreret elektronik-idiot

  Svar
  • Hej Malene

   Når du ændre url’erne i kontrolpanelet gemmes det i databasen til din WordPress hjemmeside. Det du skal gøre er derfor at rette adresserne tilbage til dit oprindelige domænenavn, direkte i databasen via PhpMyadmin. Du finder PhpMyadmin i kontrolpanelet på dit webhotel.

   Jeg har ikke en guide til brugen af PhpMyadmin her på siden, men du kan tage udgangspunkt i denne guide: http://wordpress.shadowlantern.com/how-change-wordpress-url-phpmyadmin/

   Jeg vil anbefale dig at tage en backup af hele din database, før du går i gang med at rette i nogle af i felterne. Backup af din database kan også foretages i PhpMyadmin (i top menuen under eksport).

   Svar
   • Tak for svar Anders, problemet er bare, at jeg ikke kan komme ind i mit kontrolpanel, fordi den bliver viderestillet til en side der ikke eksistere (altså det jeg ændrede siden til at skulle hedde) derfor kan jeg ikke komme ikke på min hjemmeside/wp-admin og dermed kan jeg ikke finde phpMyadmin. Det er da på wordpress jeg skal lede ikke? Jeg har været ind hos surftown, men kunne ikke lige se at jeg kunne gøre noget der..
    vh Malene

    Svar
   • Hej Malene. Som jeg skriver herover skal du logge ind i kontrolpanelet på dit webhotel, for at få adgang til PhpMyAdmin. Guide til at åbne PhpMyAdmin hos Surftown finder du her

    Ligger du på et andet webhotel har du (da du bestilte webhotellet) modtaget en mail med login-oplysningerne til kontrolpanelet på webhotellet :-)

    Svar
 19. Ja så fik jeg det til at virke i går, da jeg så vil på igen i dag og arbejde videre, kan jeg ikke søge siden længere, blank side. Og forsøger jeg at logge på via surftown sitebuilder, siger den at domænenavnet er ugyldigt??? Har tjekket det for tastefejl, og den er korrekt indtastet.
  Mvh Anja

  Svar
  • Det kan tage op til 24 timer for at dns ændringen er slået igennem på de forskellige navne servere rundt om i verden. Indtil da kan det derfor ske, at du fra tid til anden får henvisningen fra en dns der endnu ikke er opdateret, og herved henvises til din hjemmeside på dit gamle webhotel.

   Er der gået mere end et døgn, skal du tage fat i Surftowns support. Jeg har aldrig brugt deres site-builder, så kan desværre ikke komme med nogen råd i forbindelse med brugen af denne.

   Svar
 20. Hej
  Har fuldt din video med køb af webhotel og aktivering af domænenavn. Det er nu 3 dage siden og når jeg prøver at skrive webadressen kommer der bare en hvid blank side.
  Jeg havde i forvejen et domænenavn som jeg har hentet ind, og har været på DKhostmaster og aktivere det.
  Hvad kan jeg have gjort forkert, siden det ikke virker?
  Mvh Anja

  Svar
  • Hej Anja. Hvis du har valgt “flyt domæne” / “brug eksisterende domænenavn” under bestillingen af webhotellet skulle det gerne være sat rigtig op hos dem.

   Det du mangler er nok at skifte navne server (redeligere) dit domænenavn hos dk-hostmaster. Hvordan du gør kan læse mere om i artiklen her. Læs blot sektionen “Ændring af DNS oplysninger på danske domænenavne” :-)

   Svar
 21. Jeg tager ikke længere webdesign freelance opgaver så jeg kan ikke hjælpe jer med set-up af WordPress, men det er nu også ganske simpelt hvis i følger videoerne her på sitet. Har i spørgsmål kan i få hjælpe her på siden eller via mail.

  Som du selv er inde på er Genesis et godt valg, det er både professionelt og giver gode muligheder for at tilpasse temaet som i ønsker (men sørg for at vælge et tema der ligger så tæt op af det endelige resultat som muligt).

  Design Palette Pro (der også er lavet af studiopress), gør det muligt at ændre skrifttyper, farver osv. i teamet direkte fra wp-admin. Et Genesis tema og Design Palette Pro er derfor et rigtig godt udgangspunkt :-)

  Svar
  • Hej anders. jeg er i gang med men hjemmeside på wordpress, i elementor. har dog det probleb at jeg ikke kan få lavet en header eller en footer. er det noget du kunne have et svar på måske?

   Svar
   • Hej Tobias. Jeg bruger ikke selv Elementor, Jeg kan dog altid anbefale at prøve med et standart Twenty WordPress tema, hvis der er problemer. Stor set alle udviklere tester nemlig i et Twenty tema, og problemet kunne være dit valgte tema.

    Svar
 22. Hej Anders

  Først af alt tak for dit store arbejde med at hjælpe os der ikke ved helt så meget omkring hjemmesider og wordpress!

  Jeg er web ansvarlig for en sejlklub og vi skal have skiftet fra et proprietært CMS, der egentligt virker ok i betjening, men siden trænger til en kraftig opfriskning og jeg er nået frem til at wordpress må være det rigtige. Vi vil nok bruge et professionel til at lave selve siden, men vi skal lige igang…

  Det er sådan i en sejlklub at der er ca lige så mange meninger om det her som der er medlemmer og selv om man begrænser det til vores bestyrelse er det stadig mindst 10 forskellige der har en mening. Derfor giver det mening at udvikle en prototype, så vi kan få layout og princippper på plads før vi bestiller en prof. til at lave den endelige.

  Og så til mit spørgsmål: hvordan konverterer vi nogle krav / ideer til et passende tema under wordpress, når man som jeg godt nok kender lidt til wordpress, men slet ikke kender til hvilke temaer der kan leve op til de krav vi har? Vi kan godt finde ud af at beskrive kravene (nogenlunde).

  Findes der nogen som dig (måske dig), der mod en passende betaling kan hjælpe med tema valg og måske lidt på setup, indtil vi har en passende prototype kørende? En alternativ løsning var måske at købe genesis incl. hele pakken af temaer, og så prøve sig lidt frem…

  På forhånd tak for svar

  mvh

  Svar

Skriv en kommentar